_aDi_
fotopstryk
Miejscowość: stolicznaja
|
|
Wspomniany to przydatna rzecz. Niestety, mój wehikuł jest przedliftowy i owego narządzia nie posiada  Poszukiwania doprowadziły mnie do takiego wynalazku
O ile w przypadku Pb podłączenie obrotomierza nie nastręcza problemów, o tyle w klekocie nie do końca ogarniam, skąd pobrać sygnał dla dodatkowej wskazówki. Macie jakiś pomysł wyłączając prucie ECU ??
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" by A. Einstein
Foto-knoty
|
szyman
mistrz kierownicy
Miejscowość: Warszawa/ Praga Północ
Samochód: XP 2.0 HDI
|
|
alternator
-------------------- XP 2.0 HDI 129KM/340NM
elektromechanika pojazdowa www.automototechnika.waw.pl tel. 693-028-958
|
Ghandi
Adamiusz Słodowiusz
Miejscowość: Konstancin
Samochód: Multipla 1.9 JTD
|
|
> alternator
alternator - co . jak. rysunki. foty z montażu.
pomidor.
-------------------- Konstruktorzy Kombinatorzy
|
Ghandi
Adamiusz Słodowiusz
Miejscowość: Konstancin
Samochód: Multipla 1.9 JTD
|
|
> Wspomniany to przydatna rzecz. Niestety, mój wehikuł jest przedliftowy i owego narządzia nie > posiada > Poszukiwania doprowadziły mnie do takiego wynalazku > O ile w przypadku Pb podłączenie obrotomierza nie nastręcza problemów, o tyle w klekocie nie do > końca ogarniam, skąd pobrać sygnał dla dodatkowej wskazówki. > Macie jakiś pomysł wyłączając prucie ECU ??
A wiele dałeś za ten Biedro-tuning
-------------------- Konstruktorzy Kombinatorzy
|
_aDi_
fotopstryk
|
|
> A wiele dałeś za ten Biedro-tuning
-- jeszcze nie dałem, na razie macam. Ten pokazany - 110 zł
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" by A. Einstein
Foto-knoty
|
szyman
mistrz kierownicy
|
|
> -- jeszcze nie dałem, na razie macam. Ten pokazany - 110 zł
i bardzo dobrze ten co pokazałeś ja zakupiłem do XP taki http://allegro.pl/ea-obrotomierz-uniwersalny-cyfrowy-benzyna-i1337000964.html tyle że do diesel i z zielonym podświetleniem ogólnie polecam gościa . Na razie czeka na chwilę czasu, którego kompletnie brakuje żeby podłączyć
|
szyman
mistrz kierownicy
|
|
> alternator - co . jak. rysunki. foty z montażu. > pomidor.
jak tylko zamontuje to pokaże
|
_aDi_
fotopstryk
|
|
> i bardzo dobrze ten co pokazałeś ja zakupiłem do XP taki > http://allegro.pl/ea-obrotomierz-uniwersalny-cyfrowy-benzyna-i1337000964.html tyle że do > diesel i z zielonym podświetleniem ogólnie polecam gościa . Na razie czeka na chwilę czasu, > którego kompletnie brakuje żeby podłączyć
-- yhy, tylko ja chcę wskazówkę :/ Cyfry nie przemawiają do mnie optycznie
Foto-knoty
|
szyman
mistrz kierownicy
|
|
> -- yhy, tylko ja chcę wskazówkę :/ > Cyfry nie przemawiają do mnie optycznie
ja wyboru nie miałem
po drugie ważna jest wielkość elektronik zajmuje niewiele miejsca
Edytowany przez szyman (12/12/2010 22:12)
|
_aDi_
fotopstryk
|
|
> ja wyboru nie miałem > po drugie ważna jest wielkość elektronik zajmuje niewiele miejsca
-- nie dziwię się wyborowi. W mućce jest od metra miejsca, 10 wskaźników się zmieści  BTW, kolejnego mi brakuje - temperatury wody . Co za debil zubożył tak deskę  Skończy się chyba tjuninkiem w postaci dwóch dodatkowych wskaźników na słupku :/
Foto-knoty
|
artur_xyz
zbanowany
Miejscowość: Warszawa
|
|
Dlaczego nie kupiszdeski rozdzielczej z obrotomierzem?
-------------------- Brava 1.4 1999
|
_aDi_
fotopstryk
|
|
> Dlaczego nie kupiszdeski rozdzielczej z obrotomierzem?
-- za dużo dłubania z dopasowywaniem :/
Foto-knoty
|
artur_xyz
zbanowany
|
|
> -- za dużo dłubania z dopasowywaniem :/
W ogole nie ma dlubania.
Ja nie mialem obrotomierza, kupilem zegary z obrotomierzem, zamienilem i jest gitara.
|
_aDi_
fotopstryk
|
|
> W ogole nie ma dlubania. > Ja nie mialem obrotomierza, kupilem zegary z obrotomierzem, zamienilem i jest gitara.
-- 
mam przed nosem man'a gdzie przeróbka to lutowanie pierdyliona drutów (ok, to potrafię) i ogólnie rzeźby w guanie. Pomijając aspekt, że wszystkie liczniki na alllllee pochodzą z anglików i sa wyskalowane w milach, dolne wartości w km i maja zakres do 7k rpm, gdzie klekot kręci sie do pięciu...
Foto-knoty
|
artur_xyz
zbanowany
|
|
O czym Ty mowisz?
Ja mam 1.4 i nie mialem obrotomierza. Moj licznik bez obrotomierza mial jedno gniazdko z kilkunastoma przewodami.
Po wymontowaniu zegarow z deski (przy okazji wymiany przepalonych zaroweczek) zauwazylem, ze mam dwie wiazki kabli z dwoma kostkami - zatem pomyslalem, ze ta nadmiarowa kostka moze byc do obrotomierza.
Kupilem liczniki z obrotomierzem, podlaczylem i dziala.
NIc nie musialem lutowac.
Sprawdz tylko ile wtyczek masz za licznikami wyprowadzonych przez fabryke - jesli dwie - ta druga jest do obrotomierza.
pzdr
|
_aDi_
fotopstryk
|
|
Miodzio, tylko Ty piszesz o Brawie, a ja o Multipli  ale ok, by być w zgodzie sam ze sobą, wydłubię zegar i sprawdzę, aczkolwiek patrząc na manual dostępny w sieci, raczej to mało prawdopodobne...
Foto-knoty
|
artur_xyz
zbanowany
|
|
> Miodzio, tylko Ty piszesz o Brawie, a ja o Multipli > ale ok, by być w zgodzie sam ze sobą, wydłubię zegar i sprawdzę, aczkolwiek patrząc na manual > dostępny w sieci, raczej to mało prawdopodobne...
Malo prawdopodobne to bylo w wersji "S" - czyli najslabszej - a jednak byla wiazka
|