Mirron
weteran
Miejscowość: Lublin
Samochód: Mondeo MKIII 1.8b
|
|
Witam!
Załóżmy że pakiet ubezpieczeń w tym OC, skończył mi się tydzień temu... a potrzebuje sprzedać samochód, czy muszę zawierać nową polisę OC aby to uczynić czy mogę pogonic auto bez ubezpieczenia itp?
-------------------- www.mondeoklubpolska.pl
|
norm4n
kierowca
Miejscowość: giżycko/olsztyn
Samochód: czerwony i 2 granatowe
|
|
Mozesz pogonic auto bez oc, a klient niech sie martwi.
|
rwIcIk
weteran
Miejscowość: Tarchomin DC, Zegrze, Goławice
Samochód: Yarek 1,4 Cruze 1,8
|
|
> Mozesz pogonic auto bez oc, a klient niech sie martwi.
klientowi nic do tego kupi sobie OC i już problem tylko w transporcie auta po zakupie a poprzedniego właściciela i tak scigną za brak polisy
-------------------- Πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει
klubchevroleta.pl
|
wojak999
kierowca
Miejscowość: Zielona kropka na mapie k. W-w...
Samochód: Bravo 1,6
|
|
> potrzebuje sprzedać samochód, czy muszę zawierać nową > polisę OC aby to uczynić czy mogę pogonic auto bez ubezpieczenia Auto możesz pogonić bez ubezpieczenia, w umowie musisz zawrzeć klauzule, że auto nie posiada ważnego ubezpieczenia OC. Dalszy działanie nalezy do kupujacego. Tylko, że Ty bedziesz mieć problemy. Zgodnie z przepisami obowiązującymi od 1 lipca 2004r. firma ubezpieczeniowa od Ciebie zażąda zapłacenia składki OC oraz wlepi Ci karę za brak OC. Zgodnie z przepisami możesz wypowiedzieć umowę ubezpieczenia OC na jedna dobę przed końcem tego ubezpieczenia. Jeśli tego nie zrobisz firma ubezpieczeniowa automatycznie przedłuża ubezpieczenie na cały rok i to na Tobie spoczywa obowiązek opłacenia stawki. Zgodnie z przepisami bez ubezpieczenia na terytorium PL moga znajdować się tylko pojazdy wyrejestrowane i zabytkowe. Jesli Twój pojazd jest zarejestrowany to musi posiadać ubezpieczenie.
-------------------- Fiat Bravo 1,6 Mtj. Maranello Red, Garmin nuvi 2460. (VW T5 - służbowe).
|