Jogi
Serdeczny
|
|
Witajcie, czy ktos z Was korzysta z takiej blokady skrzyni ? wady/zalety/opinie mile widziane  W szukacje niestety nic nie znalazłem, a i google nie pokazuje za dużo ocen...
|
rwIcIk
weteran
Miejscowość: Tarchomin DC, Zegrze, Goławice
Samochód: Yarek 1,4 Cruze 1,8
|
|
> Witajcie, > czy ktos z Was korzysta z takiej blokady skrzyni ? wady/zalety/opinie > mile widziane > W szukacje niestety nic nie znalazłem, a i google nie pokazuje za > dużo ocen...
to blokada skrzyni, czy drążka zmiany biegów ? to jakaś mechaniczna blokada na kluczyk, czy elektryczna sterowana z pilota ? jakieś foto?
-------------------- (Syr 6,5) Miła mowa pomnaża przyjaciół, a język uprzejmy pomnaża miłe pozdrowienia.
klubchevroleta.pl
|
Jogi
Serdeczny
|
|
> to blokada skrzyni, czy drążka zmiany biegów ? > to jakaś mechaniczna blokada na kluczyk, czy elektryczna sterowana z > pilota ? > jakieś foto?
a chodzi o cos takiego... KLIK
|
rwIcIk
weteran
|
|
> a chodzi o cos takiego... KLIK
w Toyotach zdaje się ludkowie to sobie montują to jest prawdziwa blokada skrzyni ale zdaje się raczej droga w zakupie i montażu
-------------------- (Syr 6,5) Miła mowa pomnaża przyjaciół, a język uprzejmy pomnaża miłe pozdrowienia.
klubchevroleta.pl
|
Jogi
Serdeczny
|
|
> w Toyotach zdaje się ludkowie to sobie montują > to jest prawdziwa blokada skrzyni > ale zdaje się raczej droga w zakupie i montażu
co do ceny, to jestem świadom, kole 1300-1400, szukam teraz opinii ludzików co to mają, używają i ew. o jakichkolwiek problemach, próbach sforsowania... Na forum toyotki sa posty z 2004 i 2005, że kończyło się to rozwaleniem skrzyni, ale fura nie odjechala. jestem ciekaw, czy przez jakies poltora, 2 lata coś na to wymyśliły hieny...
|
rwIcIk
weteran
|
|
> że kończyło się to rozwaleniem skrzyni, ale fura nie odjechala.
hehe nie wiem co lepsze, jak masz ubezpiecznie AC a jak będą chcieli ukraść, to przyjadą z lawetą
klubchevroleta.pl
|
WALD
kierowca
Miejscowość: WE
Samochód: Maxima QX A32 3.0 V6
|
|
To jest zasilane z akumulatora czy ma jakas swoja bateryjke ktora moze pasc i wtedy kaput?
-------------------- Sklep motoryzacyjny interwit.eu
|
Jogi
Serdeczny
|
|
> hehe > nie wiem co lepsze, jak masz ubezpiecznie AC > a jak będą chcieli ukraść, to przyjadą z lawetą
wiadomo, ze jak ktos sie zaprze, to i ze słupem weźmie zwykły szeregowy teog juz nie zrobi...
|
Jogi
Serdeczny
|
|
> To jest zasilane z akumulatora czy ma jakas swoja bateryjke ktora > moze pasc i wtedy kaput?
z opisu na www i info od dystrybutora wynika, ze mimo odpięcia aku, blokada jest zamknięta Jak padnie aku, trzeba podlaczyc nowy, zeby mysleć o rozbrojeniu (najpierw trzeba uruchomic silnik i pozniej dopiero podac kod z pilota) Jedyne co moze sie stac najgorszego, to rozladowana bateria w pilocie od blokady, ale bez tego to i najnormalniejszego alarmu sie nie ruszy (chodzi i statystycznego użytkownika )
|
hadwaoo
mistrz kierownicy
Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Insignia 1.4
|
|
A co za sprzeglem ??? To znaczy jakby takie autko wziasc na hol, do srodka kogos posadzic co caly czas by sprzeglo trzymal wcisniete to co wtedy ???
Bo jesli tak sie da to jest g........ warte.
-------------------- Specjalnie dla Gripena: a Lemingi sie cieszą
|
Yatanza
zbanowany
|
|
> A co za sprzeglem ??? > To znaczy jakby takie autko wziasc na hol, do srodka kogos posadzic > co caly czas by sprzeglo trzymal wcisniete to co wtedy ???
Nawet nie trzeba nikogo sadzac w srodku .
> Bo jesli tak sie da to jest g........ warte.
No wlasnie dlatego jest tyle warte. Podobnie jak kazde inne tego typu zabezpieczenie . Dopiero brak mozliwosci przemieszczenia samochodu daje w miare pewnosc zabezpieczenia.
|
hadwaoo
mistrz kierownicy
|
|
> Nawet nie trzeba nikogo sadzac w srodku .
Myslalem jeszcze o tym zeby mial kto kierowac  > No wlasnie dlatego jest tyle warte. Podobnie jak kazde inne tego typu > zabezpieczenie . Dopiero brak mozliwosci przemieszczenia > samochodu daje w miare pewnosc zabezpieczenia.
Druga blokada na sprzeglo  Tyle ,ze pewnie jeszcze nikt nie wymyslil (blokad pedalow nie licze )
|
Yatanza
zbanowany
|
|
> Myslalem jeszcze o tym zeby mial kto kierowac > Druga blokada na sprzeglo > Tyle ,ze pewnie jeszcze nikt nie wymyslil (blokad pedalow nie licze
Sa blokady, ktore po nacisnieciu na hamulec zostawiaja zablokowane wszystkie kola, taki zaworek zwrotny na przewodzie hamulcowym. Auto stoi jak wryte i nawet na lawete ciezko jest wciagnac.
|
hadwaoo
mistrz kierownicy
|
|
> Sa blokady, ktore po nacisnieciu na hamulec zostawiaja zablokowane > wszystkie kola, taki zaworek zwrotny na przewodzie hamulcowym. > Auto stoi jak wryte i nawet na lawete ciezko jest wciagnac.
Nie wiedzialem. A nie masz jakiegos linka ??? Moze by mi sie przydalo cos takiego
|
Yatanza
zbanowany
|
|
> Nie wiedzialem. A nie masz jakiegos linka ??? > Moze by mi sie przydalo cos takiego Samemu trzeba sobie zrobic . Zaworek na przewodach, zapadka na trzpieniu serwa albo mechanicznie na dzwigni pedalu hamulca. Zalezy od mozliwosci warsztatowych. Komercyjnie takiego rozwiazania nikt nigdy nie wprowadzi, a jak nawet to nie zostanie prawdopodobnie dopuszczone do uzytku. Zreszta po co?, kradzieze samochodow to swietny interes dla wszystkich, od wlasciciela po producentow aut i korporacje ubezpieczeniowe, ludzie maja prace, jest ruch w interesie.
|
hango1
swojak
Miejscowość: łódź
Samochód: focus 1,6 16v/punto II 1,2 8v ...
|
|
> Nie wiedzialem. A nie masz jakiegos linka ??? > Moze by mi sie przydalo cos takiego
Miałem w dwóch poprzednich autach takie cudo, jedno auto próbowali wziąc- stanął po 100 metrach to jest po pierwszym hamowaniu. Szkoda blokowac kół na postoju samodzielnie założonym elektrozaworem bo w układzie będziesz miał podwyzszone ciśnienie - niszczy elastyczne przewody i zaciski. jakiś tekst
-------------------- adamo
|
Jogi
Serdeczny
|
|
> Miałem w dwóch poprzednich autach takie cudo, jedno auto próbowali > wziąc- stanął po 100 metrach to jest po pierwszym hamowaniu. > Szkoda blokowac kół na postoju samodzielnie założonym > elektrozaworem bo w układzie będziesz miał podwyzszone ciśnienie > - niszczy elastyczne przewody i zaciski. > jakiś tekst
jaki koszt takiego cuda ?
|
rwIcIk
weteran
|
|
> jaki koszt takiego cuda ?
miałem blokade na hamulce - kluczem zamykało się zaworek na przewodzie hamulcowym i po kilku wciśnięciach pedału, hamulce już nie odpuszczały ale to zdaje się są już nielegalne blokady
klubchevroleta.pl
|
hango1
swojak
|
|
> jaki koszt takiego cuda ?
Zadzwonic musisz. w 1998 lub 1999 około 700 zł w SC. Na lewym marginesie zakladka serwisy masz inne nr niz ten w Łodzi
|
hango1
swojak
|
|
> miałem blokade na hamulce - kluczem zamykało się zaworek na > przewodzie hamulcowym i po kilku wciśnięciach pedału, hamulce > już nie odpuszczały > ale to zdaje się są już nielegalne blokady
chyba , że ostatnio zdelegalizowali jakiś tekst
|